Simicska üzlettársa kölcsönt adott a TV2-nek

A TV2 jelenlegi tulajdonos-ügyvezetői 2013-ban kölcsönt kaptak egy magánszemélytől, azonban a kölcsön felét rövid időn belül visszautalták.

Az opciós szerződés, amely a Double 6 Dominoes Kft. és CCA Vízió Kft. üzletrészei vonatkozásában jött létre, a kölcsön biztosítékául szolgált - áll a TV2 közleményében. Simon Zsolt és Yvonne Dederick nem nevezi meg, hogy kitől kapták a kölcsönt, de ez csak egy személy lehetett, mégpedig Fonyó Károly, a Megapolis Media Zrt. vezetője, aki a múlt héten bejelentette, hogy ő már tulajdonosa a TV2-nek.

Ketyeg a Simicska-bomba, félnek a TV2 székházában

Immár hivatalosan is bejelentkezett a TV2-ért Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly: hétfő délben a cégbíróság iktatta a milliárdos üzletember beadványát. Ebből több olyan részlet is kiderül, ami új megvilágításba helyezi az elmúlt napok kaotikus eseményeit.  M. László Ferenc cikke: >>>

A TV2 közleménye szerint a kölcsön fennmaradó részét a felek szóbeli megállapodása szerint a TV2 jelenlegi tulajdonosainak egyelőre nem kellett visszafizetniük, a kölcsönszerződés módosítására azonban nem került sor. A kölcsönt adó nem követelte a kölcsön fennmaradó összegének visszafizetését. Így minden szempontból teljesen váratlan és meglepő volt, hogy a Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. minden előzetes egyeztetés vagy figyelmeztetés nélkül hivatkozott opciós jogának érvényesítésére.

"Azt pedig végképp elfogadhatatlannak tartjuk, hogy erről a Magyar Broadcasting Co. Kft-vel október 15-én megkötött adásvételi szerződés aláírását követően értesítették a TV2 tulajdonos-menedzsmentjét. Nem tartjuk jogszerűnek sem a hivatkozott opció alapításának körülményeit, sem a lehívását, és megtesszük a szükséges jogi lépéseket. Ugyanakkor megerősítjük, hogy az opció lehívására tett kísérlet nem érinti a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel október 15-én kötött adásvételi szerződést, sem a TV2 működését, sem a partnerekkel megkötött és megkötendő szerződéseket, valamint a munkavállalókkal szembeni kötelezettségeket" - közölte a TV2.

Újabb fordulat a TV2 ügyében: már két éve Fonyóéknak ígérték?

A TV2 két vezetője és átmeneti tulajdonosa már 2013 végén odaígérte a tévét Simicska Lajos üzlettársának – derül ki a cégbíróságra bekerült újabb dokumentumokból. Más kérdés, hogy azóta átszabták a TV2 mögötti céghálót, és ez érinthette Fonyó Károly jogosítványait is. Részleteket itt olvashatnak: >>>

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.