Újabb földmutyi sejlik fel Hajdú-Biharban

Az eladásra kijelölt állami földek között szerepel egy olyan terület, amelyet az Orbán-kormány rendelettel nyilvánított kiemelt fontosságú fejlesztési területnek, így nem is lehetne árverésre bocsátani. Csütörtökön mégis eladhatják. A debreceni MSZP földmutyit gyanít.

- Véletlen, kapkodás? Vagy tudatos terelés? A helyi földtulajdonosok sem tudják - olvasható Huszka Imre Hajdú-Bihar megyei MSZP-elnök sajtóközleményében, amelyet a holnapra tervezett debreceni állami földárverés kapcsán adott ki.

A szocialista megyei elnök közölte, egy 9,7 hektáros, 7735 négyzetméteres, 312,9 aranykorona értékű szántót bocsátottak licitre 33 millió 350 ezer forint kikiáltási áron, ám a terület szerepel egy kormányhatározatban fejlesztésre kijelölt ingatlanok között, így azt nem lehetne árverésre bocsátani. 

Huszka Imre emlékeztetett rá: egy hasonló „tévedés" miatt egy ingatlant már visszavontak. (Erről az ügyről lapunk is beszámolt annak kapcsán, hogy a szocialisták észrevettek a gyanús földeladási tervet. Erre a nemzeti földalapkezelő visszakozott, s mégsem bocsátotta árverésre a debreceni reptér melletti földet.)

Az MSZP hajdúsági elnöke föltette a kérdést: egy jól értesült licitáló csendben jól jár a hamarosan többszörös árú fejlesztésre kijelölt területtel? Szerinte kérdés az is, hogy miért nem inkább közvetlenül a fejlesztőnek, Debrecen városának adja át a területet az állam, ha fejlesztésre kijelölte? 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.