Fogást keres a Fidesz Juhász Péteren, de saját kardjába dőlt

Újabb vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Juhász Péter, az Együtt alelnöke ellen a Fidesz - jelentette be Halász János frakciószóvivő Debrecenben.

Halász János az Együtt alelnökének a miniszterelnök vagyonnyilatkozatát kifogásoló budapesti sajtótájékoztatójára reagálva azt mondta, "Orbán Viktor vagyonnyilatkozata megfelel a valóságnak és a törvényeknek, teljes és hiteles. Aki mást állít, hazudik".

Halász felháborítónak nevezte, hogy "az a Juhász Péter vádaskodik, aki maga is kétszer módosította a saját vagyonnyilatkozatát, és tele van kérdéses ügyekkel, nem tud elszámolni sem a Milla pénzeivel, sem saját vagyoni helyzetével".

Halász János szerint Juhász Péter csak el akarja terelni a figyelmet a törvényesen bevallott jövedelmét jelentősen meghaladó életviteléről.

"A drogügyeiből és a fantomcégeiből ki se látszó Juhász Péter egy rózsadombi luxuslakást bérel havi négyszázezer forintért, miközben a kamerák előtt eljátszotta, hogy a telefonszámlára sincs pénze, és a magyar emberektől kért pénzt saját kiadásainak fedezésére" - mondta a frakciószóvivő, hozzátéve, hogy a Fidesz ezért kezdeményezett korábban ellene vagyonnyilatkozati eljárást. Halász János azt mondta: Juhász Péter körül egy újabb ügyben is gyanús finanszírozás sejthető.

"Juhász egy alapítványon, az Igazmondó Alapítványon keresztül kap pénzt, ez az összeg azonban nincs feltüntetve a vagyonnyilatkozatában, sőt maga az alapítvány sem hozta nyilvánosságra beszámolóját" - jelezte Halász János. Közölte: ezért újabb vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek Juhász Péter ellen.

A Fidesz frakciószóvivője arról is beszélt, hogy a magyar vagyonnyilatkozati rendszer Európában az egyik legszigorúbb, legkövetkezetesebb, legátláthatóbb.

Csupán azt felejtette el megemlíteni Halász, hogy 2013-ban az ő vagyonnyilatkozatából "felejtődtek ki" bizonyos tételek. Ahogy arról annak idején mi is beszámoltunk, a fideszes politikus egy év alatt 31 millió forint adósságot törlesztett, miközben államtitkári és képviselői fizetése nettó 900 ezer forintra tehető, így ha semmit nem költ, akkor sem tudott volna 11 millió forintnál többet adósságtörlesztésre fordítani. Halász akkor azzal magyarázkodott, hogy családi és baráti segítséggel, más hitelek felvételével előtörlesztették a devizahitelt 2012 februárjában. A vagyonbevallásában nem tüntetett fel újabb banki tartozást.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.