Fideszes korrupciós botrány: a képviselő tagad, az MSZP feljelenti a "gátlástalan lopás" miatt

Az MSZP feljelentést tesz Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetkezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete, valamint hivatali vesztegetés és hivatali visszaélés büntette miatt. Mengyi Roland az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy reagált, az ügyben gyanúsítottként vallomást tevők visszaéltek a nevével.

A szocialisták lépését Bárány Balázs elnökségi tag közölte csütörtökön az MTI-vel, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően a 168 óra hetilap legfrissebb számára hivatkozva, amelyben a lap azt írta, Mengyi Roland 2015-ben kenőpénzért cserében biztosított volna előnyt szociális szövetkezeteknek egy uniós pályázatnál.

Bárány Balázs szerint a cikkből kiderül, hogy a Fidesz az "uniós pénzek 90 százalékát lenyúlná". "Kilencven százalék villára, medencére, stadionra, Ibizára és morzsák csupán fizetésemelésre, nyugdíjemelésre, kórházra, iskolára és a leginkább rászorult honfitársaink jövőjére" - fogalmazott. Kiemelte, Mengyi Rolandnak azonnal le kell mondania minden pozíciójáról, "hiszen kiderült, hogy gátlástalanul lopja a magyar adófizetők pénzét".

Bárány Balázs közölte továbbá, az MSZP az ügyben az az európai unió csalás elleni hivatalához is fordul.

Mengyi Roland az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy reagált, az ügyben semmilyen módon nem vett részt, a gyanúsítottként vallomást tevők visszaéltek a nevével és a pozíciójával. Úgy fogalmazott, "lelkiismeretem tiszta, készséggel állok minden vizsgálat elé". Hozzátette, amennyiben "a nyomozás érdeke úgy kívánja, és az ügyészség ezt kezdeményezi", kéri mentelmi joga felfüggesztését. Jelezte, mivel "folyamatban lévő ügyről van szó", többet nem kíván mondani.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.