Fidesz a Wieszt-ítéletről: Nyakig benne voltak

A Fidesz azt vonta le Wieszt János elítéléséből, hogy a szocialisták kormányzása alatt tombolt a korrupció.

Újbuda Fidesz-KDNP-s polgármestere szerint a vesztegetés miatt első fokon elítélt Wieszt János volt szocialista politikus ügye újabb bizonyítéka annak, hogy "az MSZP kormányzása alatt tombolt a korrupció".

A Fővárosi Törvényszék hétfőn első fokon négy év börtönnel, 2 millió 200 ezer forint vagyonelkobzással és félmilliós pénzbüntetéssel sújtotta vesztegetés miatt Wieszt János volt szocialista politikust, az MSZP korábbi újbudai frakcióvezetőjét.

A XI. kerületet 2002 és 2010 között vezető "Molnár Gyula után újabb szocialista politikus kerülhet a rács mögé" - kommentálta az ítéletet Hoffmann Tamás, Újbuda Fidesz-KDNP-s polgármestere. Mint fogalmazott, a kerület korábbi szocialista vezetése - a vádak szerint - "nyakig benne volt" az Újbudának súlyos károkat okozó korrupciós ügyekben: nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléstől a vesztegetésig mindenféle bűncselekmény gyanúja felmerült az előző ciklusokhoz köthetően.

Wieszt János az első fokú ítélet értelmében - a volt főpolgármester-helyetteshez, "Hagyó Miklóshoz hasonlóan" - csúszópénzeket fogadott el vagyongazdálkodási ügyekben - írta közleményében Hoffmann Tamás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.