Fidesz: Jobbikosok uszítottak a Kossuth téren

Elérkezett a pillanat, mikor már a nagyobbik kormánypárt is besokallt a Jobbik radikalizmusától.

A Fidesz arra szólítja fel Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy személyesen ítélje el a pártja keddi rendezvényén történteket, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökének inzultálását, és erre utasítsa Morvai Krisztinát, a Jobbik európai parlamenti listavezetőjét is. Ezt Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője közölte szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, emlékeztetve: kedden a Jobbik Kossuth téri rendezvényén inzultálták, leköpték és hazaárulónak nevezték Pásztor Istvánt, a VMSZ elnökét.

A szóvivő hozzátette: Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik korábbi országgyűlési képviselője szervezte a rendezvényt, ők szónokoltak, „uszítottak és hergeltek", így az ellenzéki párt nem határolódhat el a rendezvénytől.

Előzőleg ugyanis a a cicás-kutyás kampánya óta "megszelidült" Jobbik elhatárolódott sajátjaitól, hazafihoz méltatlannak nevezve a Kossuth téren történteket. Gaudi-Nagy viszont rátett még egy lapáttal, amikor a köztévé szerda reggeli műsorában lámpavasat emlegetett Pásztor Istvánnal összefüggésben. Pásztor ettől nem ijedt meg, mondván találkozott ő már más bitangokkal is - nyilatkozta szerdán a VMSZ elnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.