Fellélegezhetnek a hallgatók

Már az Országgyűlésnél van az a törvényjavaslat, amellyel kijavítanák a felsőoktatási törvény őszi módosításakor elkövetett hibákat.

Ez azt jelenti: végleg fellélegezhetnek azok a hallgatók, akik túlságosan szűk, olykor lehetetlenül rövid határidőt kaptak záróvizsgájuk letételére. A hallgatók százait érintő ügyet – mint arról korábban többször írtunk – az indította el: a kormány megelégelte, hogy rengeteg olyan egyetemista van, aki letette az összes vizsgáját, ám évek óta halogatja a diploma megszerzéséhez még szükséges záróvizsgáját.

Őket próbálta döntésre bírni a kormányzat azzal, hogy a szeptembertől életbe lépett törvénymódosítással lényegében ultimátumot adott: határidőn belül leteszik a hiányzó vizsgát, vagy lemondhatnak a diplomáról. A gondot az okozta, hogy a határidőt sokak számára nagyon szűkre szabták.

A hibát az államapparátus elismerte, és gyors javítást ígért. Palkovics László felsőoktatási államtitkár akkor lapunknak azt mondta: az érintett hallgatóknak 2016 szeptemberéig adnak időt arra, hogy megszerezzék az abszolutóriumot, a záróvizsgát pedig 2018 szeptemberéig kell letenniük. Ezek a dátumok szerepelnek a parlament elé került törvényjavaslatban is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.