Fellebbeztek a Megyeri hídért

Megfellebbezte a Megyeri híd építtetője, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt a határozatot, amellyel visszavonták az átkelő ideiglenes működési engedélyét, így az M0-s körgyűrű részeként Újpestet a Szentendrei-szigeten keresztül Budakalásszal összekötő híd továbbra is legálisan működik – mondta Szigetmonostor független polgármestere.

Molnár Zsolt egy nappal azután beszélt erről, hogy a Népszabadság megírta: április végi határozatában a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) elutasította a Megyeri híd ideiglenes forgalomba helyezési engedélykérelmét. Az NKH korábban nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy volt-e, aki fellebbezett a döntés ellen.

A fellebbezéstől függetlenül továbbra is ingatag a már 2008-ban átadott, azóta is ideiglenes engedéllyel üzemelő Megyeri híd jogi helyzete. A Szentendrei-szigeten fekvő Szigetmonostor ugyanis rendre megvétózza az engedélykérelmeket: addig nem adják hozzájárulásukat, amíg meg nem épül a térségnek megígért kis Duna-híd. Erre leginkább azért lenne szükség, mert a most csak egy hídon és négy komppal megközelíthető sziget több részére baj esetén lassan érnek ki a mentők, tűzoltók. Pénteken Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes államtitkár egyeztetett Molnár Zsolttal az ügyben, ám megállapodás továbbra sincs.

– Az állam elzárkózik az autóshídtól, de ha valamilyen érdemleges alternatívával állnak elő, megfontoljuk a javaslatokat – közölte Molnár, aki szerint a legfontosabb a közlekedési feltételek javítása. Mint mondta, a kompközlekedés fejlesztése és egy a környező településekhez közelebbi katasztrófavédelmi bázis is megoldást jelenthet problémáikra. – Tervben van egy új mentő- és tűzoltóállomás építése Tahitótfalun, ha ez elkészül, sokkal jobb helyzetben leszünk – jegyezte meg, hozzátéve, az állam európai uniós pénzekből szeretné finanszírozni a beruházásokat. A nyár folyamán folyamatosan egyeztetnek majd, reményei szerint egy éven belül megállapodás születhet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.