Feljelentették a monoki önkormányzatot

A Vám- és Pénzügyőrség vizsgálja, történt-e visszaélés 2007-ben Monokon egy támogatás elszámolása során. A polgármester szerint politikai ellenfelei akarják befeketíteni.

Az Észak-Magyarország cikke szerint állítólag egy beszakadt monoki pince helyreállításához kapott pályázati támogatás összegével éltek vissza a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen. Közmunkások végezték a munkát, mégis elszámoltak néhány milliós támogatást - írja a lap.

A vizsgálattal kapcsolatban Sípos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a rendőrségtől kapott iratok alapján jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt indult az eljárás. Azt vizsgálják: történt-e bűncselekmény vagy sem.

Szepessy Zsolt monoki polgármester azt mondta: pártja politikai ellenfelei akarják mondvacsinált üggyel befeketíteni Monok, ezáltal közvetve az ő nevét, valamint a pártját. Hozzátette: egy 2007-es ügyben indult az eljárás, ami szintén azt bizonyítja, hogy csak politikai indíttatása lehet a dolognak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.