Felívelő karriert futnak be az ELTE listabotrányába belebukott diákok

Garbai Ádám, a bölcsészkari HÖK volt elnöke képviselné az ELTE-t az országos hallgatói érdekképviselet 10 tagú vezetésében. Az illegális listázásba belebukó tanársegéd pedig a Jobbik polgármesterjelöltjeként méretteti meg magát az önkormányzati választásokon.
Az ELTE Tanító- és Óvóképző gólyatáborában történt nemi erőszak, valamint az Állam- és Jogtudományi karon énekeltetett obszcén dalok miatti botrány árnyékában összeült az egyetem hallgatói önkormányzata (EHÖK), hogy eldöntse, ki a legalkalmasabb arra, hogy az ELTE-t az országos hallgatói szervezet elnökségében képviselje. – írja az Index.

A hökösök választása arra a Garbai Ádámra esett, aki tavaly a bölcsészkar HÖK-vezetőjeként bukott bele a listázási botrányba. A tavaly februárjában, ATV-hez eljuttatott listából derült ki, hogy az ELTE-BTK-n évek óta közösségi oldalak alapján listázzák az egyetemre újonnan bekerülő hallgatókat.

A listázás elsődleges célja a hálózatépítés lehetett. A Jobbik-közeli tagok így szűrték ki, kikből érdemes majd kinevelni a párt számára az utánpótlást, illetve kik lehetnek majd megbízható hökösök. A lap forrásai szerint Garbait is így nevelte ki a BTK-s HÖK-vezetés.

A bölcsészkari elnök bukása után a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) tagja lett. Múlt héten az EHÖK úgy döntött, ez kevés Garbainak, és egyenesen az országos HÖK 10 tagú elnökségébe delegálja a őt. A bukott HÖK elnök HÖOK-ba való jelölését a szervezet irányítását egyedüli indulóként megpályázó Gulyás Tibor is kérte az egyetem hallgatói önkormányzatától. Garbai jelölése 5-3 arányban átment az EHÖK szimpátiaszavazásán.

A listázási botrányba belebukott Stummer János is, aki a kollégiumi hallgatói önkormányzat volt elnöke, és a botrány kirobbanásakor tanársegédként dolgozott az ELTE-BTK-n. Stummer ugyan tagadta, hogy bármi köze lenne a listázáshoz, de később maga mondott le az egyetemen belül betöltött pozíciójáról. Az ő karrierje sem ért itt véget.

Stummer János jelenleg a Jobbik erzsébetvárosi polgármesterjelöltje. Az ELTE-ről távozó fiatal politikus azzal kampányol, hogy megválasztása esetén az egész kerületben kiépíti a mindent látó és rögzítő kamerarendszert.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.