Politikai utánpótlást nevelt a botrányos HÖK-lista?

Az ELTE BTK-n készült lista lényege nem a jó csajok kiválogatása volt, hanem az olyan diákok szelektálása, akik tovább tudják vinni a bölcsészkari hallgatói önkormányzat jobbikos szellemiségét – tárta föl az Index.

Az ELTE BTK hallgatói önkormányzatának egy hete nyilvánosságra került listájának nem az a legfontosabb része, hogy a HÖK-ösök végignézték, ki milyen csaj a gólyák közül, a lista másik része ennél sokkal komolyabb: azt a célt szolgálja, hogy a HÖK kiválogassa azokat a hallgatókat, akik – főként politikai vagy ismeretségi alapon – megfelelő utánpótlást biztosíthatnak számára – írja az Index.hu.

Az online újság szerint valaki vagy valakik a gólyatábor szervezéséhez készült, 679 nevet tartalmazó listát négy rubrikával egészítették ki, és szabályosan profilozták az elsőéveseket. A negyedik oszlop a legérdekesebb, mert ebben szelektálták a diákokat vélt vagy valós pártpreferenciájuk alapján. Itt csak betűjelek szerepelnek A-tól E-ig. Könnyen kikövetkeztethető, hogy az A a szocialista (ebből van a legkevesebb), a B az SZDSZ-es, a C az LMP-s, a D a fideszes, az E pedig a megbízható jobbikos.

Az E betűvel jelzett gólyák közül később hárman vállaltak aktívabb szerepet a bölcsészkari HÖK-ben. Egy lengyel és egy magyar szakos diák tagja lett a szakos hallgatói érdekképviseletnek (ezek jelentőségéről majd később), a 2009-ben az ELTE-re került Garbai Ádámot pedig Nemes László akkori HÖK-elnök már 2011 áprilisában alelnöknek kérte fel maga mellé, majd aztán meg is választották HÖK-elnöknek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.