Felejtsük el a villamosozást!

A BKV sztrájk második napján, szerda délután 43 busz közlekedik. A villamosoknál változó a helyzet, egyik járat leáll, a másik elindul, de ötnél több vonalon szerdán egyszerre nem volt villamos közlekedés, ráadásul igen ritkán követik egymást a szerelvénye. A MÁV és a Volán besegít a BKV-nak, miközben a VDSZSZ bejelentette: csütörtök hajnalban szolidaritási sztrájkot tartanak.

A BKV közlése szerint az autóbuszok közül a legtöbb teljes útvonalon, de jóval ritkábban jár, mint általában hétköznapokon. Közlekedik egyebek mellett a 20E, a 30, az 58, a 95, a 128, a 178A, a 200E, a 240 és a 272 jelzésű busz. Módosított útvonalon, de szintén jár a 8, 66A, 98, 114, 151A, 173, 180, 212, 256, 950A és 990A jelzésű busz.

A villamosok közül csak az 1-es, a 2-es és a 6-os. Igaz, utóbbi csak 15-25 percenként, ami miatt hatalmas a tömeg minden szerelvényne. Egy darabig járt az 52-es is, de már nem. Az 1-es viszont ismét teljes vonalán, a Lágymányosi híd és a Bécsi út között közlekedik.

Közben megindult a közlekedés a 41-es vonalán, Kamaraerdő és a Bocskai út között a szerelvények óránként közlekednek.

A cég közölte, hogy 97-es jelzéssel szerdán új buszjáratot indít, amely Rákoskeresztúr városközpontból indul és - a Pesti út, a Sáránd utca, a Rákoskert sugárút, a Zrínyi utca, a Csabagyöngye utca, a Lemberg utca, a Péceli út és a Csabai út érintésével - oda is érkezik vissza. Arra a BKV nem tért ki, hogy a járat milyen sűrűséggel közlekedik.

A Volán és a MÁV besegít a közlekedésbe, a távolsági buszok minden BKV megállóbvan megállnak és több gyorsvonat is megáll Ferencvárosban és Kőbányán, ahol egyébként nem tenné. A Máv a menetrendszerinti vonatain felül különvonatokat is közlekedtet Budapest-Nyugati pályaudvar és Óbuda állomások között, valamint Budapest-Keleti és Kelenföld állomások között.

A szerda délelőtti tárgyalásukon sem sikerült megegyezniük a BKV vezetőinek a sztrájkot hirdető szakszervezetekkel, ezért még csütörtök délelőtt sem (ekkor folytatódik az egyezkedés) járnak a buszok Budapesten. Közben a vasutasok bejelentetteék: csütörtök hajnali négytől nyolcig szolidaritási sztrájkot tartanak.

És ha mindez nem lenne elég: a megnövekdett forgalom és az időjárás együttes hatásai maitt egyre romlik Budapest levegője. A hét végén várhatóan már szmogriadót kell elrendelni.

Részletes utazási információkat a BKV honlapján talál.

A helyzet tömör összefoglalója
bkv, sztrájk
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.