Fejjel rohannak a falnak Orbánék?

A kormány arra készül, hogy beperelje a Financial Timest, amiért az a múlt héten megírta, hogy az Európai Bizottság támogatta a paksi bővítés blokkolását - írja kormányközeli forrásra hivatkozva a Hír24.
A hírportál forrása olyan perről beszélt, amely még a Financial Timest is "meg tudja ingatni", és azért indítják, mert a paksi bővítésről közölt írásuk kárt okozott Magyarországnak. Igaz, egyelőre a kormányzati jogászok keresnek fogást a brit üzleti napilapon.

Amint arról beszámoltunk, múlt héten csütörtökön este a Financial Times - a Népszabadság más forrásból származó értesüléseivel összhangban - azt közölte, hogy az EU blokkolta a paksi bővítésről megkötött magyar-orosz megállapodást. Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár megpróbálta cáfolni a hírt, ám alapvetően csak magával szúrt ki, tekintve, hogy mire nyilatkozata az MTI-ben megjelent, Navracsics Tibor uniós biztos az Indexnek már megerősítette a blokkolásról szóló információt.

Giró-Szász azt is közölte, hogy a kabinet helyreigazítást fog kérni a Financial Times szerkesztőségétől, péntek reggel Kovács Zoltán kormányszóvivő is azt mondta, az írás félrevezető és hamis információkon alapul. Ám a lap sietett leszögezni: semmiféle helyreigazításról nem lehet szó, ugyanis a cikkben megfogalmazott állítások "pontosak és hitelesek".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.