Farkas Flóriánnak tényleg van érettségije

Farkas Flórián valóban sikeres érettségit tett 2001-ben - nyilatkozta lapunknak a Budakalász Gimnázium igazgatója.
Farkas Flórián 2001. június 27-én, a 12/B osztály tanulójaként sikeres érettségi vizsgát tett esti tagozaton a Budakalász Gimnáziumban - mondta Seres Istvánné igazgató.

A csak "esti képzést" nyújtó gimnázium országszerte 35 tagintézménnyel működik. Kérdésünkre az igazgató hozzátette: Farkas Flórián nem valamelyik tagintézményben, hanem Budakalászon járt középiskolába.

Az igazgató kinyitotta azt a páncélszerkényt, ahol az iskola elvégzését igazoló érettségi törzslapokat őrzik. Konkrétan Farkas Flórián papírját arra hivatkozva nem mutatta meg, hogy azon más diákok adatai is szerepelnek.

Az Index előzőleg az Oktatási Hivataltól kapott tájékoztatás alapján azt írta, hogy az 1998 óta meglévő elektronikus nyilvántartási rendszerben nincs nyoma Farkas Flórián érettségijének. Seres Istvánné tudomása szerint a szóban forgó nyilvántartási rendszer csak 2005 óta létezik.

Szerda délelőtt, cikkünk megjelenését követően az Index azt közölte, az Oktatási Hivatal helyreigazítási kérelemmel fordult hozzájuk, mivel egy újabb rákeresés után mégis előbukkant Farkas Flórián érettségije. „Az újabb információk (év, iskola neve) alapján ugyanis sikerült azonosítani a keresett érettségi bizonyítvány és a törzslap számát, megvan a kiállítás pontos dátuma és a vizsgabizottság elnökének neve is” - állították a lapnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.