Egyre nagyobb a kavarás Farkas Flórián érettségije körül

Ha nem is önszántából, de végül elárulta Farkas Flórián, hol érettségizett – írja a Magyar Nemzet Online. Az Index szerint viszont kamu az egész.
A lap közérdekűadat-igényléssel fordult a romaügyekben illetékes miniszterelnöki biztoshoz azt követően, hogy a biztos huzamosabb ideje nem volt hajlandó beszámolni iskolai végzettségétől.

Farkas Flórián az igénylés hatására a lappal azt közölte: a Budakalász Gimnázium esti tagozatán végzett 2001-ben. Általános iskolájáról nem tett említést. A cikk megjelenését követően egyébként az iskola hirtelen megjelent Farkas országgyűlési önéletrajzában is.

A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy korábban ők „buktatták le” a miniszterelnöki biztost, aki parlamenti képviselői életrajzában az ELTE Állam- és Jogtudományi Karát szerepeltette felsőfokú iskolaként, ám közben kiderült, hogy „rosszul emlékezett”, és úgy javította az iratot, hogy a Társadalomtudományi Karon végzett.

Kamu?

Farkas Flórián az általa közöltekkel ellentétben nem szerzett államilag elismert érettségi bizonyítványt 2001-ben, ahogy 1998 után más évben sem - írta kedden az Index. A portál ezt onnan tudja, hogy megkérdezte az illetékes állami szervet, az Oktatási Hivatalt is. 1998 óta létezik ugyanis egy országos nyilvántartás arról, hogy ki mikor érettségizett Magyarországon. Ennek részeként működik az úgynevezett „Központi Érettségi Bizonyítvány, Tanúsítvány és Törzslapkivonat nyilvántartás”, ebben mindenki ott van, aki 1998 után leérettségizett. Az OH hivatalos válasza szerint ebben a nyilvántartásban az érintett, azaz Farkas Flórián érettségi bizonyítványára vonatkozó adat nem szerepel.

 Próbáltuk reagáltatni a hírekre Farkas Flóriánt, ám eddig nem sikerült telefonon elérnünk. Amint sikerül, cikkünket frissítjük.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.