Falus Ferenc büszke, hogy segíthetett a videójával

„Mert el tudtam érni, hogy a három párt egységesen engem jelöljön, megegyezésre jusson." – így válaszolt az Indexnek adott interjúban Falus Ferenc, a baloldal főpolgármester-jelöltje arra a kérdésre, miért tartja saját magát a legalkalmasabbnak a jelöltségre. Arra a felvetésre, hogy Demszky Gábor Bokros Lajost ajánlotta főpolgármesternek, úgy reagált: „Demszky Gábor azt támogat és azzal ért egyet, akivel akar. Azt gondolom, hogy engem is nagyon szívesen támogat, hogy ha erre alkalom és mód nyílik. Itt nem a volt főpolgármestereket kell megnyerni, hanem a város lakóit kell meggyőzni."

Falus Ferenc a terveiről szólva elmondta: kiemelt feladatának tartja, hogy javítson a főváros lakóinak egészségügyi ellátásán, de rendezné végre a BKV helyzetét is, megoldaná a társaság finanszírozását. „El kell érni, hogy nevesítsék azt a forrást az állami költségvetésben, ami minden évben a BKV forrásainak a kiegészítésére szolgál. Legyen róla törvény." – mondta. Arra a felvetésre, hogy korábban a baloldali főpolgármester-jelölti kampányok tele voltak kreatív ötletekkel, úgy fogalmazott: „Semmilyen fantasztikus tervvel sem fogok előállni, ezt most megígérhetem. Mindenféle ötlet, amivel elő fogok állni, nagyon közel lesz a realitáshoz."

Az interjú során Falusnak válaszolnia kellett arra is: „Profi állásinterjúkon szokott szerepelni a kérdés, hogy a jelölt milyen állathoz hasonlítaná magát. Ön milyenhez?" Erre úgy felelt: „Lóhoz. A ló az egy nagyon strapabíró, nagyon kedves, nagyon unalmas, tulajdonképpen nem okos állat."

A baloldal főpolgármester-jelöltje az Index kérésére reagált a jókora visszhangot kiváltó „vizes" videóját ért kritikákra, felvetésekre is. (Mint emlékezetes, Falus meglehetősen sajátos módon kapcsolódott be a világot meghódító, jótékonysági akcióba: miután bejelentette, hogy mely szervezetet támogatja, kutya, ló és síró unoka társaságában, egy pocsolyában állva öntette le magát egy vödör jéghideg vízzel.) Úgy fogalmazott „Nagyon örülök, hogy ilyen sok ember nézte meg a videónkat, hiszen egyetlen cél vezetett, hogy minél többen segítsék a Bátor tábort. A Bátor tábor heroikus munkát végez beteg gyerekek érdekében. Ehhez pénzre van szükségük. Ezzel a kis filmecskével közösen segítettünk sok rászoruló gyereknek és ez nekem nagyon jó érzés. Amúgy az unokám hamar megvigasztalódott, és együtt nevettünk a történeteken."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.