Facebookozók kerülhetnek bajba a volt siófoki polgármester miatt

Megosztásáradat indult el a Facebookon, miután a múlt héten 17 embert rabosítottak, amiért megosztottak egy, a volt siófoki polgármesternek nem tetsző posztot.
Balázs Árpád volt siófoki polgármesternek nem tetszett, hogy a helyi ellenzék Facebook-oldala cikket jelentetett meg egy gyanús belvárosi ingatlanügyletről. A pályázatot még 2014-ben, még polgármesterként írta ki Balázs. A dokumentum részleteit egy anonim szerző az "Árpi Lapjairól Kitiltottak Társasága" nevű, kifejezetten Siófok és a helyi Fidesz ügyeivel foglalkozó oldalon tették közzé 2015. február 10-én.

Balázs Árpád a hatóságokhoz fordult, a cikket megosztók ellen becsületének csorbítása miatt. A polgármester végül a 2014. októberi önkormányzati választásokon megbukott, és még a képviselő-testületbe sem került be.

Bár a feljelentést Balázs már nem városvezetőként tette, az ügyészség mégis úgy döntött, hogy hivatalos személyt ért támadás, ezért átvette a vád képviseletét - számol be az Index.

Múlt pénteken a 444 megírta, hogy posztot megosztó 43 ember közül 17 siófoki ellen indult büntetőeljárás az elmúlt hetekben. Őket rágalmazás miatt ki is hallgatták és rabosították.

A vegzálásra reagálva a Facebookon megtöbbszöröződött a cikket megosztók száma, és már majdnem 1800-nál jár.

Így tömegesen valósul meg ugyanaz, amivel a 17 siófoki polgárt gyanúsítják. Ha a nyomozást végző hatóság igazságosan akar eljárni, akkor nemsokára több ezer embert kell majd meggyanúsítania.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.