Ezt most végleg bebukta a Fidesz

A polgármesteri poszt után immár a képviselő-testületi többségét is elveszítette a Fidesz Ózdon. Hétfőn három képviselő – dr. Kósné Dargai Rita, dr. Mészáros Miklós és Tartó Lajos – elhagyta a párt önkormányzati frakcióját.
Janiczak Dávid, a borsodi város előbb pár szavazattal, majd a megismételt voksoláson már meggyőző fölénnyel megválasztott jobbikos polgármestere közölte, a három helyi politikus ezzel a lépéssel azt bizonyította, hogy nem akarja pártérdekeknek alárendelni magát.

Ózd az elmúlt hetekben egyre jobban hasonlított Esztergomhoz, a város a működésképtelenség szélére sodródott. A kilépések előtt a Jobbiknak öt, a Fidesznek nyolc képviselője volt, a baloldal egyetlen jelöltet tudott az önkormányzati posztig eljuttatni. A fideszesek rendre blokkolták a jobbikos előterjesztéseket, emiatt még tanácsnokokat és bizottsági képviselőket sem sikerült választani. A szocialisták nyílt levélben figyelmezettek: ebben a helyzetben munkahelyek kerülnek veszélybe, a fejlődés, a rend és nyugalom helyett pedig a lecsúszás, rombolás, uszítás és káosz lesz úrrá a városban.

A három képviselő „átállásával" feltehetőleg sikerült elvágni a gordiuszi csomót, a Fidesznek ugyanis immár az egyszerű többsége sincs meg az ózdi önkormányzatban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.