Elvesztek az érettségi jelentkezések

Elvesztek az Oktatási Hivatalnak csütörtökön küldött érettségi jelentkezések, s a középfokú felvételivel kapcsolatos adatok: ezeket az iskolák elektronikus úton továbbítják, ám a szoftvereket üzemeltető Educatio Kft. egy informatikai rendszerhiba miatt aznap nem tudta őket elmenteni.

Az Oktatási Hivatal az adatok elvesztése miatt a február 4-én küldött információk megismétlésére kéri az iskolákat - olvasható a hivatal közleményében.

Bakonyi László, az OH elnöke szerint az adatok csak az Educatio Kft.-nél vesztek el, az iskoláknál megvannak, így a hiba miatt sem a középiskolai felvételik, sem pedig az érettségi jelentkezések feldolgozása nem csúszik, a diákokat pedig nem érinti a probléma. Rámutatott: csak egynapi adatmennyiség veszett el, így az adatállománynak csak kis részét kell újra beszerezni.

A középfokú felvételi adatainak kétharmadát - ezek rögzítési határideje február 11. – már a meghibásodás előtt feldolgozták. Az érettségik esetében a veszteség aránya még kisebb, mert ott még több mint három hét áll az iskolák rendelkezésére, hogy feltöltsék a diákok adatait (a jelentkezéseket pedig általában az utolsó pillanatra időzítik).

Az adatvesztés okainak kiderítésére az Oktatási Hivatal elnöke vizsgálóbizottság megalakítását kezdeményezte Visnyei Csabánál, az Educatio Kft. ügyvezető igazgatójánál: a vizsgálati jelentést február 12-ig kell elkészíteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.