Élőlánc Magyarországért: elegünk van a hazugságokból

A Vidékfejlesztési Minisztérium állításai alapján azt hihetnénk, hogy a tárca szándéka az, hogy minél többen kapjanak lehetőséget az agráriumban való boldogulásra. De ezt tökéletesen cáfolják a földhaszonbérleti pályázatok eddigi eredményei – írja közleményében az Élőlánc Magyarországért.

A vidékfejlesztési tárca - a tőle megszokott módon, a tények és a valóság szinte teljes mellőzésével - újabb becstelen nyilatkozattal próbálja megnyugtatni a közvéleményt a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság körül egyre nagyobb hullámokat kavaró botrány ügyében - írja az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében az Élőlánc Magyarországért elnöksége.

Mint fogalmaznak, a tárca állításai alapján azt hihetné bárki, hogy a minisztérium kifejezett szándéka, hogy minél többen kapjanak lehetőséget az agráriumban való boldogulásra, hogy a gazdaság eddig aránytalanul nagy területen gazdálkodott, s hogy az állam minden esetben azzal köt szerződést, aki a legjobb pályázatot nyújtotta be. Ehhez képest a földhaszonbérleti pályázatok eddigi eredményei a fenti kijelentések tökéletes cáfolatát nyújtják, amelyről bárki meggyőződhet a kielegyenaföld.hu honlapon közzétett jelentésekből. Ráadásul a pályázatok titkosak, azaz az utolsó kijelentés ellenőrizhetetlen is.

A közlemény így zárul: elegünk van a Vidékfejlesztési Minisztérium és vezetőjének arcátlan hazudozásaiból. Ezért felszólítjuk a magyar országgyűlést, hogy kezdeményezze a tárca tevékenységének részletes vizsgálatát, a miniszter nyilvános beszámoltatását. Egyúttal nyomatékosan kérjük a magyar köztársaság kormányának minden tagját, hogy saját jó hírnevük védelme érdekében tisztítsák meg soraikat, és ne vállaljanak közösséget azokkal, akik ilyen és hasonló nyilatkozatokkal és eljárásokkal lejáratják itthon és külföldön a magyar kormányt és ezen keresztül Magyarországot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.