Elmaradt a rendkívüli ülés, felbőszültek a szülők

A hajdúsámsoni önkormányzat vezetése elhalasztotta azt a mára tervezett rendkívüli képviselő-testületi ülést, amelyen a helyi óvoda és iskola átadásáról döntöttek volna a Hit Gyülekezete számára. Az ülést holnap tartják meg, ami a mai fejlemények alapján várhatóan nem lesz zavarmentes.

Ma délután három órára hirdettek rendkívüli képviselő-testületi ülést a hajdúsámsoni önkormányzat vezetői annak megvitatására, hogy a testület támogatja-e a helyi iskola és óvoda fenntartásának átadását a Hit Gyülekezete számára. Az ülés azonban elmaradt, amit a városházán azzal indokoltak, hogy a jegyzőt és egy munkatársát a Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal bekérette Debrecenbe egy egyeztetésre, méghozzá éppen az iskolaátadás ügyében.

A városháza tanácstermében ennek ellenére megjelent mintegy huszonöt-harminc helyi lakos, akik tiltakoztak az ellen, hogy az önkormányzat az intézményeket a Hit Gyülekezetének kívánja átadni. Megjelent köztük Hamza Gábor polgármester, aki nyugalomra intette a szülőket, mondván, ebben az ügyben még nem dőlt el semmi, de szeretné, ha a kérdést indulatok nélkül, higgadtan meg lehetne beszélni. A bekiabálásokból az derült ki, hogy a tiltakozóknak elsősorban nem az iskola működtetésének átadásával van problémája, hanem a Hit Gyülekezetével.

A polgármester bejelentette, hogy az ülést szerdán 13 órakor megtartják.

A helyi Fidesz-frakció vezetője, Máthé Attila Gyula volt alpolgármester érdeklődésünkre azt mondta: furcsa, hogy az önkormányzat vezetése elhalasztotta az ülést, rendkívüli testületi ülést ugyanis a szervezeti és működési szabályzat értelmében nem lehet elnapolni. Hozzátette: szerinte a városvezetés alkalmatlan az iskolaátadás ügyének lebonyolítására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.