Ellepték a kémek az országot

Vége a nyugodt korszaknak, megszűnt a békeidő – állítja Földi László egykori hírszerző. Szerinte a kémek elsősorban terroristákat keresnek a migránsok között, ám mivel nagyhatalmi érdekek ütköznek a térségben, új pozíciókat, új kapcsolatokat is építenek a szolgálatok.

Élénkké vált a külföldi titkosszolgálatok tevékenysége hazánkban és az Európai Unióban a menekültáradat következtében – nyilatkozta Földi László, az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója a Magyar Nemzetnek. Szerinte a kémek elsősorban terroristákat keresnek a migránsok között, ám mivel a nagyhatalmi érdekek ütköznek a térségben, új pozíciókat, új kapcsolatokat is építenek a szolgálatok. Vége a nyugodt korszaknak, megszűnt a békeidő – fogalmazott.

Az ma Budapest a kémeknek, mint a vasfüggöny időszaka alatt Bécs és Berlin volt – állítja a volt hírszerző. Magyarország szerinte a geopolitikai helyzetünk, uniós tagságunk és nem utolsósorban politikai és gazdasági stabilitásunk miatt is felértékelődött a külföldi titkosszolgálatok számára.

Sajtóhírek szerint mi is küldtünk már „beépített" embereket a menekültek közé, igaz, fedett rendőröket, és nem a terroristák, hanem az embercsempészek ellen – hívta fel a figyelmet a szakember. Mint azt a Népszabadság megírta, a Nemzeti Védelmi Szolgálat – a szervezet maga is felfogható titkosszolgálatnak, hiszen alkalmazhat titkosszolgálati módszereket – építette be fedett nyomozóit a menekültek közé, Törökországtól Magyarországig jöttek velük, és így derítették fel azt az embercsempészbandát, amelynek három Bács-Kiskun megyei rendőr is tagja volt.

Most kifejezetten „kémkedéses időket" élünk, mert a nagypolitikának, az amerikaiaknak és az oroszoknak az az álláspontjuk, hogy ugyanolyan puskaporossá kell tenni a levegőt, mint amilyen a hidegháború idején volt – ezt a napokban nyilatkozta a Faktor.hu-nak Rimner Gábor, aki nyolc éven át kémkedett a CIA-nek a rendszerváltás előtt. Lebukott, elítélték, és most ismét kegyelmi kérvényt nyújtott be, ezúttal Áder János köztársasági elnöknek.

Rengeteg olyan éjszakai szórakozóhely van Budapesten, ahol lehet látni olyan társaságot, amelyben nagy valószínűséggel külföldi hírszerzők ülnek - mondta. Ezek a találkozók általában nem véletlenek és eléggé látványosak, amivel jelenlétüket akarják demonstrálni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.