Elítélt romavezető kitüntetése

Első fokon pénzbüntetésre ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság pénteken Rostás Lászlót, az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettesét, aki aznap este a Parlamentben Kisebbségekért Díjat vehetett át.

A romaholokauszt-kárpótlással összefüggő csalásért a bíróság öt vádlottat ítélt letöltendő börtönbüntetésre, további 35 vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre, ezenkívül nyolcukra pénzbírságot rótt ki, egy ember pedig megrovást kapott - számol be a történtekről a Magyar Nemzet szombati számában.

A vádlottakat az Osztrák Megbékélési Alap terhére elkövetett csalással, különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalással, illetve magánokirat-hamisítással vádolta az ügyészség.

Az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese, Rostás László is egyike volt azoknak, akiket az ügyben pénzbüntetéssel sújtott a bíróság. A roma vezető, aki egyben a Bács-Kiskun Megyei Cigány Érdekképviseleti Szervezet elnöke is, közéleti szerepvállalásáért, a cigányság társadalmi integrációjának előmozdítása érdekében végzett tevékenységéért vehette át a díjat Kiss Péter minisztertől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.