Élesítik az okos traffipaxokat

Befejeződött a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat próbaüzeme, az eszközök 2016. április 5-én reggel nyolc órától üzemszerűen működnek – jelentette be kedd délután az Országos Rendőr-főkapitányság, vagyis két hét múlva megkezdi éles bevetését a 365 fix telepítésű okos traffipax, képeik, méréseik  alapján már büntetik a szabálysértő autósokat.

Mint emlékezetes, a rendőrség sokáig nem árulta el, mikortól vetik be a hazai és uniós forrásból, összesen 15 milliárd forintért kiépített VÉDA-rendszert, ám lapunk nemrégiben megírta, hogy heteken belül élesítik a készülékeket. A kamerák nem csak sebességmérésre alkalmasak, képesek például a tiloson áthajtás vagy a záróvonal átlépésének rögzítésére, de „látják” azt is, bekötötték-e az övet az autóban ülők. A rendszer figyeli, hogy a látóterében áthaladó autókra kötöttek-e felelősségbiztosítást, nem körözik-e a járművet.

A kamerákat eredetileg a múlt év végén kellett volna élesíteni, de megnyújtották a tesztidőszakot, mert el akarták kerülni, hogy a rendszer az esetleges téves jelzések miatt tömegesen küldjön hibás bírsághatározatokat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.