Elbukott szivárvány-koalíció: isten velük

- Ha Isten velünk, ki ellenünk? - tette fel a kérdést a választások előtt a Wass Albert Polgári Kör. - A Jobbik - felelték a választók.

Nem jött be az ellenzéki szivárvány-koalíció Törökszentmiklóson. Hiába fogott össze a szocialista párt és a Szolidaritás a Wass Albert Polgári körrel, így is alig több mint ezerkétszáz szavazatot sikerült bezsebelniük a polgármester-választáson. Közös jelöltjüknek, Kucsera Györgynek ez a harmadik helyre volt elég, míg a jobbikos Markót Imre kényelmes többséggel, 3700 szavazattal lett polgármester. A kormánypárti jelöltet is bőven lehagyta, 48-36-15 százalék lett a végeredmény.

A furcsa koalíció azzal vigasztalódhat, hogy a kompenzációs listán sikerült bejuttatniuk jelöltjüket, Serfőző István helyi MSZP-elnököt a képviselő-testületbe, ahol egyedüli baloldaliként gondozhatja majd Wass Albert örökségét. Ebben bizonyára lesznek partnerei, mivel a testületben hétfős Jobbik-többség alakult ki, a Fidesznek három mandátumot sikerült szereznie.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Törökszentmiklóson a szocialisták is csatlakoztak az Ellenzékiek A Városért (ELV) szövetséghez, amelynek polgármesterjelöltje Kucsera György, a Wass Albert Polgári Kör Egyesület elnöke. Csak a Jobbik hiányzik a társaságból, de ők nem akartak csatlakozni. Mint megtudtuk, a Wass Albert Polgári Kör Egyesület és az MSZP mellett a Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület és a Törökszentmiklós és Térsége Érdekvédő Egyesület is részt vett az összefogásban. Igaz, ebből kettőnek - a polgári körnek és az érdekvédő egyesületnek - ugyanaz a vezetője. Kucsera György egyébként nemrég jelentette be a szövetség megalakítását, ami szerinte arra hivatott, hogy "leváltsa a jelenlegi helyi hatalmat és új lapot indítson a város életében".

A Wass Albert Polgári Kör még 2010-ben jutott önkormányzati képviselethez Kucsera személyében, aki a szövetséget így jellemezte: „Leszámol a meddő pártoskodással annak érdekében, hogy a szétporladó erőket egyesítse egy magasztosabb ügyért, azért, hogy új munkahelyek legyenek, hogy az egyre inkább kiépülő helyi diktatúrát és a kiskirályokat megfékezzük, visszahozzuk végre a demokráciát a városba."

A Kucsera által vezetett Wass Albert Polgári Kör – saját leírásuk szerint – Wass Albert szellemi örökségének elhivatott híveiből áll, akik Erdély szerelmesei, igazságot szerető és kereső emberek. „Hiszünk a magyar értékekben, melyeket meg kívánunk őrizni és védeni. Hiszünk abban, hogy az igazságról nem csak beszélni, hanem azt cselekedni is kell. Hiszünk egy szebb magyar jövendőben és ezért tenni is kívánunk. Ha Isten velünk, ki ellenünk?" - olvasható az egyesület honlapján, ahol a Magyar hiszekegyet, a Horthy-korszak „nemzeti imáját" is közzétették.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.