Együtt-PM: Kerényinek nincs helye a közéletben

Az Együtt-PM Szövetség felszólítja Orbán Viktor kormányfőt, hogy haladéktalanul távolítsa el pozíciójából Kerényi Imrét miniszterelnöki megbízottat.
Szabó Szabolcs, a szövetség politikusa, független országgyűlési képviselő közleményében azt írta, Kerényi Imrének nincs helye a közéletben, miután gyűlöletkeltő kijelentéseivel "kiírta magát az európai emberek sorából".

Az Országgyűlés kulturális bizottságának tagja szerint a miniszterelnöki megbízottról korábban is nyilvánvaló volt, hogy szakmailag alkalmatlan a feladatára, most azt is bebizonyította, hogy méltatlan arra.

Szabó Szabolcs azt kifogásolta, hogy Kerényi Imre nem régiben azt mondta, a színművészeti egyetem "a buzilobbi és a hipnotizőr dramaturgok kezében van", ezért ellenegyetemet kell alapítani.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy a nyilatkozattól elhatárolódott Kulka János színész, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója és a Magyar Színházi Társaság is.

A politikus hangsúlyozta, az Együtt-PM meggyőződése, hogy egy ilyen embernek nincs keresnivalója a magyar közéletben, mivel működése alkalmas arra, hogy a társadalom meghatározott csoportja ellen gyűlöletet gerjesszen.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.