Szakítottak az embertelen gyakorlattal egy időre

A józsefvárosi kilakoltatások felfüggesztésére utasította a kerület polgármestere az önkormányzat alkalmazottait. Kocsis Máté az ünnep előtti szerda esti testületi ülésen intett nagyobb önmérsékletre, azok után, hogy az elmúlt hetekben kilakoltatási hullám indult a kerületben.

Több konkrét esetről lapunk is beszámolt, így például arról, hogy a végrehajtó gyakori vendég a Magdolna negyedben, ahol a 12-es számú házban 70 család él, és java részük nagy összegű, fél és egymillió forint közötti hátralékot halmozott fel. A kerületben az elmúlt másfél évben több mint 300 család került az utcára, és az idén december 1-jéig is számos kilakoltatást tűztek ki. A polgármester bejelentése nyomán többen fellélegezhetnek, és abban reménykedhetnek, hogy a lakbér- vagy rezsitartozás miatt a legkeményebb hideg előtt nem teszik őket utcára.

Kilakoltatás rendőri segédlettel a Magdolna negyedben
Földi Imre / Népszabadság

A Város Mindenkié Csoport óvatosságra int a bejelentéssel kapcsolatban. A szervezet szerint a fideszes politikus mostani döntésével lehetőség nyílik arra, hogy a kerület szakítson eddigi embertelen gyakorlatával, a rendelkezésre álló lakáspolitikai eszközöket a lakosság szolgálatába állítsa. – Egy városrész felújítása nem járhat a szegényebb városlakók elűzésével – írták.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.