Belföld: Az Emminek bizonygatnia kell, hogy igaza van a tanárokkal szemben - NOL.hu
 

Az Emminek bizonygatnia kell, hogy igaza van a tanárokkal szemben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) ezúttal – lapunk csütörtöki cikkére reagálva – közleményben bizonygatja, hogy a Köznevelési Kerekasztal legutóbbi ülésén teljes egyetértés volt a tagok között abban, hogy „szükség van az állami intézményfenntartás szerepének megőrzésére". Holott a Népszabadság által megkérdezett három résztvevő egyike sem emlékezett arra, hogy döntést hoztak volna erről.

Palkovics László
Palkovics László
Reviczky Zsolt / Népszabadság

 

A legmegengedőbb az intézményfenntartási munkacsoport volt a kérdésben, de ott is csak arra jutottak, hogy a fenntartás „inkább állami" felelősség legyen. Ehhez képest Palkovics László, oktatásért felelős államtitkár (képünkön) a fórum ülését követően bejelentette, hogy a kerekasztal az állami intézményfenntartó mellett foglalt állást. A lapunk által megkérdezettek cáfolták, hogy határozatot hoztak volna az állami intézményfenntartásról.

A minisztérium azt is állítja, hogy az MSZP–SZDSZ-kormány vonta ki a pénzt az oktatásból, amit a polgári kormány folyamatosan pótol például a pedagógusok béremelésén és az iskolafejlesztéseken keresztül. A tárca szerint minden felvetést meghallgatnak és megoldást keresnek rá, kivéve az újabb béremelési követeléseket, az ingyenes tankönyvellátást veszélyeztető ötleteket és az iskolák állami fenntartásból való kikerülését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér