Az Emminek bizonygatnia kell, hogy igaza van a tanárokkal szemben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) ezúttal – lapunk csütörtöki cikkére reagálva – közleményben bizonygatja, hogy a Köznevelési Kerekasztal legutóbbi ülésén teljes egyetértés volt a tagok között abban, hogy „szükség van az állami intézményfenntartás szerepének megőrzésére". Holott a Népszabadság által megkérdezett három résztvevő egyike sem emlékezett arra, hogy döntést hoztak volna erről.

Palkovics László
Palkovics László
Reviczky Zsolt / Népszabadság

 

A legmegengedőbb az intézményfenntartási munkacsoport volt a kérdésben, de ott is csak arra jutottak, hogy a fenntartás „inkább állami" felelősség legyen. Ehhez képest Palkovics László, oktatásért felelős államtitkár (képünkön) a fórum ülését követően bejelentette, hogy a kerekasztal az állami intézményfenntartó mellett foglalt állást. A lapunk által megkérdezettek cáfolták, hogy határozatot hoztak volna az állami intézményfenntartásról.

A minisztérium azt is állítja, hogy az MSZP–SZDSZ-kormány vonta ki a pénzt az oktatásból, amit a polgári kormány folyamatosan pótol például a pedagógusok béremelésén és az iskolafejlesztéseken keresztül. A tárca szerint minden felvetést meghallgatnak és megoldást keresnek rá, kivéve az újabb béremelési követeléseket, az ingyenes tankönyvellátást veszélyeztető ötleteket és az iskolák állami fenntartásból való kikerülését.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.