Educatio kiállítás: végre választ kapnak a diákok?

Január 18-án és 19-én rendezi meg az Educatio Nonprofit Kft. a felsőoktatás legnagyobb hazai seregszemléjét, a 13. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont G csarnokában, ahol a diákok találkozhatnak a felsőoktatási intézmények képviselőivel.

Az ingyenesen látogatható kiállításon szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény, külföldi egyetemek és főiskolák, nyelviskolák, szakképző intézmények, tankönyv- és taneszközgyártók, valamint számos oktatáshoz kapcsolódó szervezet várja az érdeklődőket - derül ki az Educatio Nonprofit Kft. közleményéből.

A kiállítás célja, hogy segítse a felvételi előtt állókat a döntésben, megteremtse a személyes kapcsolat lehetőségét a leendő jelentkezők és a felsőoktatási intézmények között, hogy az érintettek minden szükséges információhoz könnyen, gyorsan és első kézből juthassanak hozzá.

A kiállítás a felvételi előtt álló diákok, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos, hiszen egy helyen, egy időben találkozhatnak csaknem az összes hazai felsőoktatási intézmény képviselőivel. Az érdeklődők gyakran az egyetemek, főiskolák jelenlegi hallgatóitól kaphatnak választ kérdéseikre a szakokról, a felvételi esélyekről, a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről, vagy akár az intézmény nyújtotta szabadidős tevékenységekről.

A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje azonban nemcsak a felvételizők számára fontos, egyedülálló lehetőséget biztosít a pedagógusok és intézményvezetők számára is, hiszen figyelemmel kísérhetik a szakma újdonságait, a taneszközök és módszerek korszerűsödését. A standokon kívül színvonalas szakmai programok és előadások is várják az iskolák tanárait és vezetőit, illetve mindenkit, akit érdekel az oktatási ágazat és az ott zajló fejlesztések.

A szervező Educatio Nonprofit Kft. standjainál a látogatók megtudhatnak mindent a felvételi eljárás szabályairól, tippeket kaphatnak a jelentkezéshez vagy felkereshetik a pályaválasztási tanácsadót. Emellett egy interaktív táblával és laptopokkal felszerelt tanteremben megismerkedhetnek a legújabb tanári és diák alkalmazásokkal, ingyenesen letölthető oktatási szoftverekkel, és hallhatnak a nemzetközi oktatási projektekről is.

A kiállítás mindkét napján számos előadás közül is választhatnak az érdeklődők, melyek a továbbtanulási lehetőségeket, a jelentkezési tudnivalókat, valamint a felvételi döntési folyamatot járják körül. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.