Drogot keresnek Welsz Tamás szervezetében

Egyes hírek szerint könnyűdrog-túladagolás is végezhetett Welsz Tamással (†41). A hatóságok előtt ismert, hogy az üzletember használt drogokat, s a hírek szerint halála előtt is élt velük.

A Blikk azt a kérdést teszi fel, hogy a szervezete adta-e fel a harcot az igénybevétel és a szintetikus drog hatására, vagy a túladagolás szándékos volt.

A Welsz életéért egy órán át küzdő mentőknek le kellett adniuk azon szerek nevét és mennyiségét, amelyeket az újraélesztéskor használtak. Ez lényeges a toxikológiai eredmények elemzésekor. A halál körülményei nem mondanak ellent a túladagolásnak. Welsz csütörtök lett rosszul egy rendőrautóban, szeme felakadt, fulladt.

– Túladagoláskor az amfetaminszármazékok fulladás érzését kelthetik – mondta Szeles Géza toxikológiai szakértő. – Az anyagcsere felpörög, majd a szív leáll. Az amfetaminszármazékok közül a legismertebb az ecstasy. A rendszeres drogfogyasztó napi adagja egy-két tabletta, de könnyen túladagolható, négy tablettától is történt már haláleset.

Welsz tudott Simon Gábor egykori MSZP-s elnökhelyettes titkos bankszámláiról. Az előzetes letartóztatásban lévő politikus 240 millió forint devizát tartott egy osztrák számláján, míg a MagNet Bankban 75 millió forintnyit. Utóbbit Welsztől kapott hamis bissau-guineai útlevéllel nyitotta.

A férfi együtt akart működni a nyomozókkal – a Simon-ügyben már tavaly októberben vádalkut köthetett –, hogy egy Panamában elkövetett csalás miatt ne adják ki. Ám a magyar titkosszolgálatok már a panamai megkeresés előtt, úgy egy éve is tudtak viselt dolgairól, s magas szintű kapcsolatai miatt is készültek róla jelentések.

– Welsznek komoly kapcsolatrendszere volt az előző kormány alatt. Akkortájt tett szert jelentős vagyonra. Ám 2013 második felében anyagi problémái voltak, próbált előremenekülni, de már nem jutott pénzhez – mondta el egy a férfit jól ismerő forrásunk. A kör akkor zárult be Welsz számára, amikor szinte egy időben kiadatását kérték a panamai hatóságok, és egy másik ügyben feljelentést tett ellene egy budapesti ügyvéd. Ennek az eljárásnak a keretében kezdett el tárgyalni a magyar illetékesekkel.

Információink szerint Welsz útlevélbizniszében több bűntárs is lehet. A megtalált névre szóló és biankó útlevelek a bizonyítás szempontjából nem sokat érnek. Nem úgy az a lista, amelyen azok szerepelnek, akik korábban vettek át tőle okmányokat. A kiszivárgott információk szerint több politikus és üzletember is vásárolt Welsztől, az ő megfigyelésük és pénzügyeik átvilágítása már folyik.

A legfrissebb információk Welsz Tamás haláláról itt olvashatók

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.