Csak egy szakon lesz nehezebb megszerezni a diplomát?

Teljes káosz alakult ki vasárnap, miután az Inforádió egy a Magyar Közlönyben közétett rendeletre hivatkozva hírül adta, hogy június 1-jétől módosították az alap- és mesterképzési szakok képzési és kimeneti követelményét.

E szerint – így a rádió – az alapfokozat megszerzéséhez legalább két idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga szükséges. Ezek közül legalább az egyiket az adott szakhoz kapcsolódó szakmai nyelvből kell letenni.

Még nehezebb lesz a mesterfokozat megszerzése, ahol két idegen nyelvből kell államilag elismert, felsőfokú (C1) komplex típusú nyelvvizsgát tenni. Az egyiknek itt is szaknyelvinek kell lennie, viszont az egyik nyelvvizsga kiváltható két középfokúval.

Mindez azokra vonatkozik, akik a 2015/16. őszi félévben hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek majd – írta az Inforádió honlapján, s a hírt átvette, majd visszavonta az MTI.

A 444.hu pedig úgy módosította, hogy ez csak a nemzetközi tanulmányok esetén érvényes. A hivatkozott rendelet valóban rendkívül bonyolult, így is és úgy is érthető, az eddig elérhető információk alapján nem lehet eldönteni, mi a valóság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.