DK: Pintér vizsgálja ki a bérlete miatt rabosított doktornő ügyét

Miért rabosított és tartott fogva a rendőrség hat és fél órán át egy magyar állampolgárt egy BKV-ellenőr szavaira hagyatkozva? Többek között erre vár választ a belügyminisztertől Vadai Ágnes.
Továbbra sem tudjuk, miként rabosíthatott, és tarthatott fogva 6 és fél órán át egy magyar állampolgárt a rendőrség egy BKV-ellenőr bemondására – írja közleményében Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
  
"A BKK – közleménye szerint – nem vizsgálta a sértett bérletének eredetiségét, az ellenőr tehát minden alap nélkül kezdett gyanúsítgatásba. Eszerint az eljáró rendőrök nem csak bizonyíték, hanem komolyan vehető gyanú nélkül bántak köztörvényes bűnözőként egy magyar állampolgárral" – olvasható a közleményben.

A Demokratikus Koalíció az ügy miatt írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándorhoz, hogy megtudja: miért nem hagyták az eljáró rendőrök, hogy a sértett hölgy az otthonában lévő áfás számlával bizonyítsa igazát, valamint mit állapított meg a rendőrségi nyomozás, eredeti volt a sértett bérlete, és az ellenőr hazudott, vagy a BKV jegyirodájában árulnak hamis bérletet?

A DK azt is tudni szeretné, hogy Pintér Sándor indít-e vizsgálatot a rabosítás kivizsgálására.


Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.