Rendőrt hívott az ellenőrökre, a fogdán kötött ki

Haldokló nagyapjához sietett az orvosnő, de végül a fogdán kötött ki: a BKK ellenőrei szerint ugyanis hamis volt a bérlete. A doktornő édesanyja rendőrt hívott, de a végül az asszonyt rabosították. A BKK szerint minden szabályszerű volt.

Vasárnap a 3-as metró Kálvin téri állomásánál az egyik utas bérletét több ellenőr is hamisnak ítélte meg. Az ellenőrök ezért nem engedték tovább, hanem ismertették vele a pótdíjrendezési módokat. Bár az utas először átadta a személyazonosító igazolványát az utólagos fizetéshez szükséges adatfelvétel érdekében, végül mégis megtagadta a pótdíjazásról készített jegyzőkönyv aláírását.

Ezután a helyszínre hívta az édesanyját, aki értesítette a rendőrséget. A rendőrség az ügy valamennyi érintettjét bevitte a IX. kerületi kapitányságra. A jegyellenőrök csak este fél 11 körül hagyhatták el az épületet, de már az eset napján beszámoltak a történtekről felettesüknek. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint mindenben az előírt szabályoknak megfelelően jártak el jegyellenőreik.

Nem így gondolja Gy. Németh Erzsébet (Demokratikus Koalíció) fővárosi képviselő, aki azt közölte: szerinte az ellenőrök "bérlethamisítás vádjával" ártatlanul rabosíttattak a rendőrökkel egy, a haldokló nagyapjához siető fiatal orvosnőt. Gy. Németh Erzsébet kiemelte, a sértettől felhatalmazást kaptak arra, hogy azonnali vizsgálatot kezdeményezzenek a BKK vezérigazgatójánál, emellett a DK a történtek tisztázása érdekében parlamenti írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez. Az ellenzéki párt elvárja a főpolgármestertől, hogy az esetet kérje számon Pető Györgyön, a Fővárosi Biztonsági Iroda vezetőjén - tette hozzá a DK-s politikus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.