DK: Orbán bóvliban maradt

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint "Orbán bóvliban volt és abban is maradt". Az ellenzéki párt így reagált szombaton a Moody's hitelminősítő intézet döntésére, amellyel nem változtatott Magyarország hitelminősítési besorolásán.
Gréczy Zsolt, a DK szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Demokratikus Koalíciót nem lepte meg a döntés. Egy olyan országban, ahol a kormány felrúgja a piac, a magántulajdon tiszteletét, ahol megtörténhet, hogy egyik napról a másikra olyan törvényeket hoznak, hogy a kormány bármennyi pénz elköltését eltüntetheti az emberek elől, ahol fideszes politikusok és családtagjaik ellopják az uniós pénzeket, ott nem lesz bizalom a magyar pénzügyi kormányzat, a magyar államkötvények iránt - mutatott rá.

A DK szerint a bizalmatlanság, amely százmilliárdokban mérhető veszteséget okoz Magyarországnak, az Orbán-kormánynak szól, de minden magyar embernek árt.

A Moody's a magyar szuverén osztályzat idei első potenciális felülvizsgálati időpontját péntekre tűzte ki, a cég azonban péntek éjjel - közép-európai idő szerint szombaton kora hajnalban - Londonban közölte, hogy most nem frissítette a magyar államadós-besorolást. A Moody's listáján Magyarország szuverén adósosztályzata így továbbra is "Ba1", felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátással. A magyar besorolás egy fokozattal elmarad a befektetési ajánlású kategória alsó szélétől.

A Moody's idei felülvizsgálati menetrendjében Magyarország legközelebb július 8-án, utána november 4-én szerepel.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.