Dávidra és Herényire is visszaüt a megfigyelési ügy

Az ügyészség kérni fogja az MDF elnöke és Herényi Károly mentelmi jogának felfüggesztését a megfigyelési ügy miatt.

Az ügyészség hivatalosan is kéri az MDF elnöke és volt frakcióvezetője mentelmi jogának kiadását a parlamenttől. Dávid Ibolyának és Herényi Károlynak a megfigyelési botrányban játszott szerepükről kell számot adniuk a nyomozóügyészeknek - írja az Index. Az mno.hu-nak az információt a házelnök titkársága is megerősítette, a nyomozó főügyészség holnapra ígért tájékoztatást.

Az Index szerint az MDF nemrégiben újraválasztott elnökét ugyanúgy rabosíthatják, ujjlenyomatot vehetnek tőle, mint Szilvásy György korábbi titokminisztertől, aki azért lett gyanúsított ugyanebben az ügyben, mert titkosszolgálati lehallgatási anyagot tett közzé az érintettek beleegyezése nélkül.

Maga a megfigyelési ügy tavaly szeptemberében kezdődött, amikor Dávid Ibolya egy titkos hangfelvételre hivatkozva az MDF elnökválasztásába való beavatkozással gyanúsította meg a Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségébe tartozó UD Zrt-t. Később kiderült, hogy a Dávid Ibolya által közzétett telefonlehallgatási anyag a Nemzetbiztonsági Hivataltól származott.

Herényivel kapcsolatban zsarolás gyanúja állhat az idézés hátterében. Herényi az ügy kirobbantása előtti órákban, tavaly szeptember 12-én, megkereste Almássy egyik támogatóját, ahol bemutatta a lehallgatási anyagot, és azt követelte, hogy Almássy lépjen vissza az elnökjelöltségtől. A sajtóban megjelent információk szerint ez adhat alapot a zsarolás gyanújának is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.