Csúnyán trükköznek, vagy jövőbe látnak a BKV-nál

A belga nagykövetségtől kapott emailben, illetve a belga Van Hool cég honlapjáról értesült a BKV a "rendkívül kedvező" buszvásárlási ajánlatról - állítják a közlekedési vállalatnál. Furcsa mód a belga cég honlapján az ajánlatról szóló hirdetménynek cikkünk megírása előtt még nyoma sem volt, cikkünk megjelenésének napján mégis felkerült. Nézze meg a belga buszos cég honlapját - ilyen volt, ilyen lett!

Ellentmondások övezik a BKV újabb használtbusz-vásárlási szándékát.

A belga cég honlapja február 24-én, kedden 15 órakor
A belga cég honlapja február 24-én, kedden 15 órakor

A lapunk birtokában lévő BKV-dokumentum szerint a Van Hool egyedülállóan kedvező, csupán egy hónapig élő ajánlatára a budapesti közlekedési vállalat szakemberei a cég honlapján bukkantak.

A belga cég honlapja 25-én, szerdán, cikkünk megjelenése után
A belga cég honlapja 25-én, szerdán, cikkünk megjelenése után

Balogh Zsolt általános vezérigazgató-helyettes szerint viszont a belga nagykövetségtől kapott e-mailben kaptak tájékoztatást a cég ajánlatáról.

Ami tény; a Van Hool honlapján kedd délutánig nyoma sem volt az ajánlatnak. Ezt bizonyítandó közöljük a honlapról tegnap készített screenshot-ot.

A buszvételi szándékról szóló cikkünk megjelenése napján a "különleges ajánlat" furcsamód azonnal előkerült, mint azt a weboldal szerda délutáni állapota mutatja.

A gyorsan előkerült ajánlatra kattintva egy pdf dokumentum jön fel, amelyet február 25-én, 9:35 perckor, azaz szerda reggel hoztak létre. (Köszönet PaXiB-nak a megerősítésért.)

A BKV-nál egyelőre nem született döntés arról, hogy 32 használt, csuklós buszt vegyenek egy belga cégtől. A műszaki paramétereket és a közbeszerzési lehetőséget vizsgálják - mondta szerdán a közlekedési vállalat általános vezérigazgatóhelyettese.

Balogh egyébként - mint kérdésre válaszolva elmondta - az ominózis tájékoztatón a városvezetés kifejezett kérése ellenére távol maradó Kocsis István vezérigazgatót helyettesítette.

A főpolgármester is lapunk cikke nyomán értesült a buszvásárlási szándékról. Demszky Gábor szerdai tájékoztatóján az üggyel kapcsolatban annyit mondott: a BKV által tervezett buszbeszerzésnél a közbeszerzési törvény minden előírását be kell tartani. Hozzátette: vételi szándékáról a közlekedési vállalat a tulajdonos fővárosi önkormányzatot még nem tájékoztatta.

Frissítve! Átszabták a belga cég honlapját


Csütörtökön teljesen átalakították a belga Van Hool cég honlapját. A régi linkek nem vezetnek sehova, a "special offer" új címen található, ahogy az egyébként változatlan tartalmú pdf dokumentum is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.