Csalásgyanús modell

Csalás gyanújával nyomozást rendelt el az ügyészség az érpataki polgármesterhez köthető Benefícium Szeretetszolgálat Egyesület ingatlanaival összefüggésben. Elsőként az Átlátszó.hu számolt be arról, hogy több tucat érpataki ingatlant szerzett meg az Orosz Mihály Zoltán által vezetett jótékonysági szervezet. A portál arra a következtetésre jutott, hogy a törvényesség határait feszegető megoldások vannak a Jobbik által favorizált érpataki modellben.

Amint arról lapunk beszámolt, az  Oroszhoz köthető szeretetszolgálat csaknem félszáz ingatlant birtokol a szabolcsi településen. Némelyik lakhatatlannak tűnik, pedig laknak benne. Közmunkások bérlik a polgármestertől öt-tízezer forintért. Egyik-másik – szóbeszédből tudható – meglehetősen zavaros körülmények között került a Benefícium birtokába.

Az ügyben csalás gyanújával tett bejelentést Tényi István, aki számtalan feljelentést fogalmazott már meg sajtóbeszámolók alapján, és nem egyben el is rendelték a nyomozást. Ezek sorát gyarapítja az érpataki eset miatt tett bejelentése, amely alapján a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség június 7-én nyomozást rendelt el. A nyomozással a Nyíregyházi Rendőrkapitányságot bízták meg.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.