Colleen Bell ma elbeszélgetett Szijjártóval

Csaknem egy héttel azután, hogy az amerikai nagykövet kemény kritikát fogalmazott meg az amerikai–magyar kapcsolatokról tartott beszédében, ma négyszemközt tárgyalt Szijjártó Péterrel.

Az Index információi szerint Bell kezdeményezte a találkozót a magyar külügyminiszterrel. Mint írják, „jó hangulatú” beszélgetést folytattak, annak ellenére, hogy Colleen Bell október 28-án, a Corvinus Egyetemen tartott beszédében keményen bírálta a magyar kormányt.

Mint mondta, a magyarok többsége számára a korrupció mindennapos, szorgalmazta, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a Paks II. megállapodás részleteit, szóvá tette, hogy aggasztónak találja a bíróságok függetlenségét és a civil társadalom szabad működését, valamint hogy az amerikaiak aggódnak a médiatulajdon egyre erőteljesebb koncentrációja és az állami média komoly kormányzati támogatása miatt is.

Bell beszédével kapcsolatban Szijjártó Péter meglehetősen visszafogottan nyilatkozott, és nem ma beszéltek először a nagy vihart kavaró beszéd óta, állítólag az elmúlt egy hétben többször is beszéltek telefonon. 

A nagykövettel készült interjúnkat itt olvashatják.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.