Börtönbüntetés Galambosnak és Szilvásynak

A Debreceni Törvényszék katonai tanácsa ma ítéletet hirdetett abban a kémkedési ügyben, amelynek vádlottai Galambos Lajos, az NBH volt főigazgatója, Szilvásy György egykori titokminiszter, Laborc Sándor, a titkosszolgálatok volt vezetője és P. L. polgári személy.

A tanács elsőfokú ítéletében Galambost bűnösnek mondta ki kémkedés miatt, ezért 2 év 10 hónap börtönre ítélte. Ugyancsak bűnösnek találták Szilvásyt, aki kémkedésre való felbujtás miatt szintén 2 év 10 hónapot kapott.

Laborcot kémkedéssel kapcsolatban bűnsegédként mondták ki bűnösnek, emiatt 1 év börtönt szabtak ki rá, 2 év próbaidőre felfüggesztve. A katonai tanács P. L-t fölmentette a vád alól.

Az ítélethirdetésen mind a négy vádlott megjelent, a sajtó azonban csak a rendelkező rész kihirdetésén lehetett jelen, az indoklás nem hozható nyilvánosságra. Az ítélet nem jogerős: a katonai ügyész mind a négy vádlott vonatkozásában három nap gondolkodási időt kért. Az első- másod-, és negyedrendű vádlott és védőik felmentésért fellebbeztek, P. L. harmadrendű vádlott tudomásul vette az ítéletet.

 Az ügyet másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa tárgyalja majd. Az ügy iratanyagát 80 évre titkosították.

Az ügy hátteréről és az ítélet előzményeiről itt olvashatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.