BKV-sztrájk: újabb forduló holnap tízkor

Jóllehet szerdán tovább folytatódik a BKV-s sztrájk, a menedzsment holnap délelőtt 10 órakor újra tárgyalóasztalhoz ül a szakszervezetek képviselőivel. A cég vezetése továbbra sem tudja elfogadni a sztrájkolók ajánlatát, azzal ugyanis túllépné a rendelkezésre álló pénzügyi keretet.

A BKV közleménye szerint a kedd délutáni tárgyaláson sem történt előrelépés a BKV menedzsmentje és a sztrájkot aláíró érdekképviseletek között, mindkét fél fenntartotta legutóbbi ajánlatát. A munkabeszüntetés folytatódik, a felek szerdán délelőtt tíz órakor ülnek ismét tárgyalóasztalhoz.

A mai egyeztetésen a szakszervezetek tájékoztatták a munkáltatói oldal képviselőit, hogy a közúti közlekedés veszélyeztetése, valamint a közérdekű üzem megzavarása és veszélyeztetése gyanújával feljelentést tettek a Kőér utcai járműtelepről forgalomba állított autóbuszok tárolása és átvizsgálása miatt. Ezzel kapcsolatban a BKV vezetősége ismét kijelentette, hogy utas- és közlekedési szempontból kizárólag biztonságos járműveket állít forgalomba.

A érdekvédők arról is tájékoztatták a társaság vezetőségét, hogy szerdán bírósághoz fordulnak "a Kőér utcai buszok járművezetőivel kapcsolatban". Erről a cég álláspontja változatlan, azaz a BKV tulajdonában álló buszok csakis szakképzett, saját alkalmazottakkal állnak forgalomba. A szakszervezet által vitatott járműveket mellékfoglalkozású szerződéssel rendelkező járművezetők, szakoktatók, területi vezetők vitték forgalomba, akiknek a szaktudása megfelelő volt a feladat biztonságos végrehajtásához - áll a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.