BKV: Ez nem sufnituning, hanem a legtöbb, ami kihozható

Szó sincs sufnituningról – állította a BKV múlt heti cikkünkre reagálva, amelyben fényképpel illusztráltuk, milyen lesújtó, toldozott-foldozott állapotban van a nagykörúti villamospálya egy része. Méghozzá azon a szakaszon, a Baross utcánál, amely annak ellenére mutatja sok évtizedes elhasználódás képét, hogy alig négy éve újították fel. Képeinken az látszik, hogy az aszfalt kitöredezett, alámosott, a törött-javított sínszál szinte szabadon leng.

Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

A BKV válasza szerint a helyszín a József körút 27. környezete, ami a Blaha Lujza tér és a József utca között található, és ez a szakasz nem volt része a legutóbbi rekonstrukciónak. (Ezzel szemben fotóriporterünk nem ott, hanem – ahogy korábban is írtuk – a Rákóczi tér és a Baross utca közötti, a négy éve felújított szakaszon készítette a képét.) Noha a helyszínt vitatja a cég, azt elismerte: a pálya elhasználódása ezen a szakaszon valóban jelentős, az extrém terhelésnek kitett vágányhálózaton rendszeresen kell beavatkozásokat végezni. Mint írták, a felújítási munkálatokat várhatóan jövőre végzik el.

Bár a korábbi cikkünkben egy mérnök részletesen kifejtette, hogy az érintett szakaszon miért tűnnek szakszerűtlennek a hibák javításai,  a BKV azt állítja: a fotónkon látható „műszaki” megoldás nem sufnituning, hanem a kéthetente karbantartásra biztosított egy-egy éjszakai üzemszünet alatt elvégezhető legjobb megoldás egy síntörés javítására.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.