Megbírságolták Andy Vajnát a kisbuszos szabálysértések miatt

Bírságot szabott ki a rendőrség Andy Vajnára, miután március 29-én közlekedési szabályok sorát szegte meg Habony Árpáddal együtt.

Az Origo úgy tudja, Andy Vajna bírságot kapott, amiért március 29-én Habony Árpáddal együtt több KRESZ-szabályt is megsértettek.

Ahogy arról beszámoltunk, Orbán Viktor tanácsadója Andy Vajna filmügyi biztossal az oldalán megszegett szinte minden közlekedési szabályt, amelyet egy kisbusszal csak megszeghetett márciusban a Fő utcában. A fekete VW Transporter kisbuszban ülő Habonynak és Vajnának sem volt bekötve a biztonsági öve, ráadásul átlépték a záróvonalat is a bíróságnál, ahol éppen újságírók várakoztak Tarsoly Csabára.

Andy Vajna és habony Árpád biztonsági öv nélkül autózik
Andy Vajna és Habony Árpád biztonsági öv nélkül autózik
Veres Viktor / Népszabadság

Áprilisban a II. kerületi rendőrkapitányság eljárást indított a videofelvételekkel igazolt szabálysértések miatt Habony Árpád ellen, de hogy megbüntette-e a rendőrség, nem tudni. Az Origo megkeresésére a kapitányság közölte, miután „az említett személy nem közszereplő, ezért az ő vonatkozásában az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény értelmében adatvédelmi okok miatt nem áll módunkban tájékoztatást adni”.

Lázár János április elején a márciusi esettel kapcsolatban azt mondta, reméli, hogy Habony Árpádnak és Andy Vajnának, „az említett uraknak van pénzük saját autóra”.

Nem sokkal a budapesti incidens után a szóban forgó VW kisbusz Tatabányán is  felbukkant, ahol szintén lencsevégre kapták, ahogy ismét áthágja a KRESZ szabályait. Az Együtt ifjúsági szervezetének ügyvivője ez ügyben is feljelentést tett a rendőrségen.

Az ATV  áprilisban kiderítette, a NAE-045-ös rendszámú autó a Porsche Hungária tulajdonában volt februárig, majd a Porsche Lízing Kft.-nek értékesítették. Azt, hogy tőlük ki lízingeli, egyelőre nem tudni.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.