Habony átlépte a záróvonalat, aztán vakkantott kettőt

Orbán Viktor tanácsadója Andy Vajna filmügyi biztossal az oldalán szegett meg szinte minden közlekedési szabályt, amelyet egy kisbusszal csak megszeghetett vasárnap a Fő utcában.
Habony és Vajna délután ült kocsiba. Hogy hova tartottak, az nem derült ki, de valószínűleg késtek, mert a Fő utcában belefutottak azokba az újságírókba, akik Tarsoly Csaba Quaestor-vezér előzetes letartóztatásának a bejelentésére vártak.
Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

Az újságírók először csak a kis sebességgel guruló fekete VW Transporter kisbuszra figyeltek fel, amely a Lánchíd felé tartott. A piros miatt beálltak a kocsisorba. Fotósunk, valamint a hvg és az RTL Klub operatőre futott a kisbusz felé. Amikor ezt Habony észrevette, kivágott balra, át a záróvonalon a szembejövő sávba, majd nagy lendülettel befordult a Vitéz utcába. Valószínűleg így akart egérutat nyerni, de nem sikerült, mert a budai fonódó villamos építése miatt a Vitéz utca pillanatnyilag zsákutca. Satufékkel megállt a kerítés előtt. Majd megpróbált megfordulni. Ekkor ért oda kollégánk, aki először Vajna oldaláról készített néhány fényképet, majd mivel a kisbusz addigra megfordult, Habony került a lencséje elé.

Habonyt láthatóan ingerelte a fotósok, így kollégánk jelenléte, akit egy „Te ki vagy?” vakkantással üdvözölt. Fotósunk első döbbenetében meg se szólalt, aztán egy pillanatnyi szünet után úgy döntött, hogy nem tegezi le a keményen dolgozó kisembert. „Jó napot kívánok. Fotóriporter vagyok” – válaszolt udvariasan. Habony ekkor ennyit kérdezett: honnan? A választ, hogy a Népszabadságtól, rezzenéstelen arccal tudomásul vette, majd balra kifordult a Fő utcára. Ahol az RTL Klub operatőre várta. Ő keményebbet kapott kollégánknál. „Te?” – kérdezte tőle a miniszterelnök tanácsadója. Sem ő, se Vajna nem volt bekötve. Egyetlen újságírói kérdésre sem válaszoltak. Szerencsére – talán a vasárnapi zárva tartás miatt – nem volt nyugdíjas a környéken.

„A nap Monty Python díjasa: a stratéga, aki bemenekült a zsákutcába” – kommentálta valaki a Facebookon az incidenst.

Délelőtt a Fő utcában egyébként elhajtott Pintér Sándor belügyminiszter is, aki a maga részéről tüzetesen szemügyre is vette az összegyűlt újságírókat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.