Belviszály a DK-ban

Farkas Károly, a Demokratikus Koalíció szekszárdi szervezetének elnökeként a napokban közleményt adott ki arról: korántsem igaz az a hír, amely szerint pártja támogatja a Lehet Más a Politika színeiben induló Hadházy Ákos polgármester-jelöltségét. Miként arról lapunkban korábban már beszámoltunk, a Fidesz trafikmutyiját leleplező Hadházy Ákos mögé fölsorakozott az MSZP, az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért és a Demokratikus Koalíció, cserébe az LMP nem indít jelölteket Szekszárdon azért, hogy ne csökkentse a baloldali jelöltek esélyét.

Farkas Károly azonban – ahogy ezt a közleményben is jelezte – nem fogadta el e megállapodást, és Hadházy Ákost, utalva a jelölt fideszes múltjára, báránybőrbe bújt farkasnak minősítette. Varju László, a Demokratikus Koalíció választási előkészületeket koordináló elnökségi tagja lapunk kérdésére elmondta, hogy a párt szekszárdi szervezete valójában nem tudott megfelelő jelöltlistát állítani.

Ezért a Demokratikus Koalíció országos elnöksége úgy határozott, hogy a DK közösen indul a baloldali pártokkal az önkormányzati választáson. Az előbbiekből adódott, hogy támogatják Hadházy Ákost, hiszen erről már a partnerek korábban döntöttek. Varju László hozzátette: Farkas Károly ennek hatására lemondott tisztségéről, s ezt ugyan a városi szervezet nem fogadta el, az országos vezetés azonban igen.

– Így aztán Farkas Károly már magánemberként adta ki az idézett közleményét – mondta Varju –, nem pedig a DK tagjaként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.