Az LMP-s Hadházy mögé felsorakozhat a teljes baloldal

Mind valószínűbb, hogy az MSZP és az Együtt az LMP-s Hadházy Ákos polgármester-jelöltségét támogatja Szekszárdon. Az erről kiszivárgott híreket Hadházy nem cáfolta, de megjegyezte, hogy még az LMP is csak ezután dönt az ő jelöltségéről.

Harangozó Tamás, az MSZP Tolna megyei elnöke és országgyűlési képviselője – megkeresésünkre – elmondta: pártja és az Együtt valóban tárgyal Hadházy támogatásáról, és közelinek látszik a megegyezés. A DK jövő hétre ígért választ, az előjelek alapján elképzelhető, hogy mindhárom balol­dali párt Hadházy mögé áll.

A 40 esztendős, állatorvosként dolgozó Hadházy Ákos neve országosan akkor vált ismertté, amikor tavaly nyáron, fideszes városatyaként, leleplezte a trafikmutyit. A 2006 óta önkormányzati képviselőként dolgozó Hadházy egy hangfelvétellel bizonyította, hogy Tolna megyében az kaphatott trafikot, akire a Fidesz ottani vezetői rábólintottak. A leleplezéstől pártjában elszigetelődött képviselő, függetlenként folytatta az önkormányzati munkát, majd belépett az LMP-be, s annak színeiben indult a tavaszi parlamenti választáson. Bár nyerni nem volt esélye, lényegesen jobban szerepelt, mint az LMP-s jelöltek többsége, ami azt mutatja, hogy népszerű városában.

Harangozó Tamás – Hadházy támogatása kapcsán – nem titkolta: az MSZP mindent megtesz azért, hogy leváltsa a Fideszt a tolnai megyeszékhelyen. Erre a parlamenti választás szekszárdi szavazatarányai alapján lehetőséget látnak a szocialisták, de csak akkor, ha a baloldal pártjai összefognak az LMP-vel, és ebbe bevonják a civil szervezeteket is. Kérdés, hogy a baloldal pártjai meg tudnak-e egyezni a közös listáról, amiképp az is, hogy az önkormányzati választáson mindenütt ön­álló jelölteket állító LMP miképp tudja viszonozni a baloldal gesztusát Szekszárdon. Harangozó kijelentette: ha az együttműködés hiánya miatt az ellenzéknek nem lesz sansza a győzelemre, akkor az MSZP önállóan indul Szekszárdon.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.