Bekeményít a rendőrség a párizsi támadás miatt

Operatív törzset állított fel a rendőrség a párizsi merénylet miatt. Több egyenruhás lesz a közterületeken, s fokozottan ellenőrzik a főbb vasúti és autóbusz-pályaudvarokat, a nemzetközi személyszállító vonatokat, az aluljárókat, a nagyobb forgalmú nyilvános helyeket.

A belügyminiszter utasítására a rendőrség tovább növeli a 2015. január óta bevezetett B készenléti fokozat biztonsági intézkedéseit – tudatta a rendőrség a police.hu honlapon.

A Párizsban történt terrortámadásra tekintettel – a szubjektív biztonságérzet erősítése érdekében – a belügyminiszter utasítására a rendőrség az ország egész területén szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezet be.

Az országos rendőrfőkapitány ugyanakkor azonnal intézkedett az operatív törzs felállításáról, amely megkezdte működését.

Az intézkedéssorozat alapján a rendőrség fokozott közterületi jelentétet biztosít a főbb vasúti és autóbusz pályaudvarokon, a nemzetközi személyszállító vonatokon, aluljárókban, nagyobb forgalmú nyilvános helyeken.

Megerősítik a nemzetközi repülőterek utasforgalmi és üzemi területeink őrzését, továbbá visszatérően ellenőrzik a főbb közlekedési csomópontokat és a jelentősebb forgalmat lebonyolító szállodákat. A rendőrség intézkedett a határátkelőhelyek személy- és járműellenőrzésének fokozására.

 

A rendőrség folyamatosan értékeli és elemzi a beérkező információkat – közölték –, amelyek függvényében döntenek a további szükséges intézkedések elrendeléséről.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.