Bakonyi megy, Lázár embere érkezik

A közeljövőben távozik a Közbeszerzési Hatóság megbízott főtitkára, Bakonyi József – értesült lapunk –, és Nobilis Márton, a kormányzati PR- és reklámköltések volt felelőse lehet a hatóság egyik vezetője. A milliárdos üzletember, Nobilis Kristóf fia azután mondott le a 25 milliárd forintot kezelő Nemzeti Kommunikációs Hivatal éléről, hogy az a Lázár János vezette Miniszterelnökségről Rogán Antal kabinetfőnök új kommunikációs minisztériumához kerül át.

Úgy tudjuk, a leendő kommunikációs miniszter megbeszélést folytatott Nobilis Mártonnal a múlt héten, tájékozódott az általa vezetett ügynökségről, de nem volt teljesen elégedett a hallottakkal, és ennek jelét is adta. Ezt követően mondott le Nobilis Márton. Lázár János viszont pár nappal később már közölte is, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal távozó elnökének a munkájára a kormány mindenképpen számít a jövőben is, mégpedig közbeszerzési területen.

Lapunknak kormányközeli források azt mondták, a személyi mozgások azt jelzik: nemcsak politikai nyilatkozatok szintjén folyik a Lázár–Rogán küzdelem, hanem a közbeszerzési fronton is „meccselnek”, igyekeznek kulcspozíciókat elfoglalni. Különösen úgy, hogy mindeközben zajlik a közbeszerzési eljárások megreformálása.

A Miniszterelnökségen dolgozó Homolya Róbert közbeszerzésekért felelős miniszteri biztos, aki a közbeszerzési rendszer kialakításának a koordinációjáért felel, a hírek szerint korántsem Lázár János miniszter embere. Homolya tegnap azzal került lapunk címoldalára, hogy az uniós csalás elleni hivatal nyolc esetben is összeférhetetlenséggel vádolja. Korábban Simicska-közelinek tartották, de az Orbán–Simicska szakítás után állítólag a másik oldalra állt. Nobilis Márton viszont a közbeszerzési területen egyértelműen a Lázár-vonalat erősítheti majd, ha fontos posztra kerül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.