„Baj van Orbán felfogóképességével”

A szocialisták szerint a kormányfő lenyúlta az MSZP-nek a közös európai haderő felállításáról szóló tavalyi javaslatát. Amikor az elhangzott, Kósa Lajos az ötletet leverte, most meg Orbán Viktor állt elő valami hasonlóval.

Nagy bajok vannak Orbán Viktor felfogóképességével, ha csak nyolc hónap elteltével képes értelmezni a közös európai haderő és a közös európai hírszerzési ügynökség felállításáról szóló, 2015. novemberében tett MSZP-s javaslatot – írja közleményében az ellenzéki párt.

Az ellenzéki szervezet szerint nagy bajok vannak Orbán Viktor erkölcsi felfogásával is, ha az MSZP-nek ezt a javaslatát most a saját gondolataként próbálja hangoztatni. A közös európai haderő és közös titkosszolgálat felállítása abban az öt pontból álló javaslatban szerepelt, amelyet az MSZP terjesztett a Parlament elé 2015. novemberében az erős és biztonságos Európa érdekében.

A Fidesz akkor ezt a javaslatcsomagot lesöpörte az asztalról. Emlékeztettek rá, hogy Kósa Lajos fideszes frakcióvezető például azt mondta: „a NATO erre lett kitalálva, a szocialisták ötlete ezért figyelemelterelés, hiszen van közös európai hadsereg"

Orbán Viktor most mégis az MSZP javaslatát plagizálja, tehát vagy a memóriájával vagy az erkölcsi érzékével vannak óriási bajok – állítja a Harangozó Tamás MSZP-s parlamenti képviselő által jegyzett közleményében a párt. Ám a végeredmény – teszik hozzá – mindkét esetben ugyanaz: az a bizonyos sánta kutya utcahosszal vezet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.