Magyar tankok Ukrajnában: az MSZP Pintért, Hendét és Vargát kérdezné

Az orosz-ukrán helyzet tisztázása céljából az MSZP kezdeményezi Pintér Sándor, Hende Csaba és Varga Mihály meghallgatását.

Tekintettel az ukrán eseményekre és Magyarország nemzeti érdekeire, az MSZP a tegnapi fejlemények, és az orosz külügyminisztérium közleményének tisztázására, a körülmények és a tények feltárására kezdeményezi Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter és Varga Mihály, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalt irányító nemzetgazdasági miniszter meghallgatását a nemzetbiztonsági és a külügyi bizottság jövő heti együttes ülésén - olvasható abban a közleményben, amelyet Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, és Demeter Márta, a külügyi bizottság tagja juttatott el az Országos Sajtószolgálathoz.

Mint beszámoltunk róla, az orosz külügyminisztérium pénteken közleményben bírálta Magyarországot, amiért a magyar honvédség állítólag páncélozott harci járműveket – köztük T-72-es tankokat – szállít Ukrajnának. A tárca a szélsőjobboldali hidfo.net portál keddi cikkére hivatkozva állt elő ezzel a váddal.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a leghatározottabban cáfolta, hogy Magyarország haditechnikát szállítana Ukrajnába. A tárca közleményében - amelyet pénteken juttatott el az MTI-hez - kiemelte, a magyar honvédség az egyik raktárbázisból szállít át harcjárműveket, illetve egyéb hadieszközöket vasúton a honvédség másik hadianyagraktárába.

A szállítmányok nem lépték át a magyar országhatárt, és nincsenek összefüggésben az ukrajnai eseményekkel, azok a honvédség logisztikai ellátórendszerének több éve tervezett átalakításával kapcsolatosak - olvasható a kommünikében.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.