A külügy szerint nem megy magyar fegyver Ukrajnába

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a leghatározottabban cáfolja, hogy Magyarország haditechnikát szállítana Ukrajnába.

A tárca közleményében - amelyet pénteken juttatott el az MTI-hez - kiemelte, a magyar honvédség az egyik raktárbázisból szállít át harcjárműveket, illetve egyéb hadieszközöket vasúton a honvédség másik hadianyagraktárába.

A szállítmányok nem lépték át a magyar országhatárt, és nincsenek összefüggésben az ukrajnai eseményekkel, azok a honvédség logisztikai ellátórendszerének több éve tervezett átalakításával kapcsolatosak - olvasható a kommünikében.

Az orosz külügyminisztérium pénteken közleményben bírálta Magyarországot, amiért a magyar honvédség állítólag páncélozott harci járműveket – köztük T-72-es tankokat – szállít Ukrajnának. A tárca a szélsőjobboldali hidfo.net portál keddi cikkére hivatkozva állt elő ezzel a váddal.

A hidfo.netet 2012 októberében regisztrálták az egyesült államokbeli Arizonában. és ugyanaz a Cloudflare, Inc. üzemelteti, amely a szomszédos Kaliforniában a kuruc.infót.

A valódi bejegyzők neve itt is ismeretlen. A honlap szerzői többnyire a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) nevében jegyzik írásaikat.

A gyűlöletcsoportokat szemmel tartó Athéna Intézet szerint az 1989-ben alapított MNA az ország egyik legnagyobb és legszervezettebb félkatonai gyűlöletcsoportja, komoly szerepet játszik a többi szélsőséges csoport katonai kiképzésében.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.